Ελληνική Κουζίνα

Δροσερή τούρτα με κρέμα τυριού

Δροσερή τούρτα με κρέμα τυριού

Αφράτη και πανάλαφρη, δροσερή τούρτα με κρέμα τυριού και φρέσκα φρούτα εποχής. Μια εύκολη συνταγή για μια αφράτη, νόστιμη καλοκαιρινή τουρτίτσα.Θα σας ενθουσιάσει!

Υλικα που θα χρειαστειτε:

200 γρ μπισκότα όρεο Cookies

40 γρ βούτυρο, λιωμένο

350 γρ κρέμα τυριού [τύπου Philadelphia]

100 γρ ζάχαρη άχνη

2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

250 ml  γιαούρτι πλήρες

10 γρ ζελατίνη σε σκόνη

φρούτα εποχής [σταφύλια, κεράσια χωρίς κουκούτσι, μπανάνες, ροδάκινα, βερύκοκα σε κομματάκια κ.λ.π.]

Εκτελεση συνταγης:

Βάλτε τα 200 γρ μπισκότα όρεο σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν άμμος. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε. Αδειάστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 20 – 24 εκ. και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.

Σε ένα μικρό μπόλ ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας νερό, πασπαλίστε με τη σκόνη ζελατίνη. Βάλτε το σε μπέν μαρί για να ζεσταθεί και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.

Σε ένα μεσαίο μπόλ ρίξτε την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη, τη βανίλια. Χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι, τη ζελατίνη και ανακατέψτε απαλά.

Βγάζετε από το ψυγείο το σκεύος με τη βάση μπισκότου και προσθέτετε σε ποσότητα που εσείς θέλετε τα φρούτα της αρεσκείας σας. Σε περίπτωση που είναι ζουμερά -κομμένη φράουλα, ροδάκινα, βερύκοκα σε κομματάκια θα πρέπει να τα αφήσετε πρώτα σε απορροφητικό υγρό να τραβήξουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε από πάνω τη κρέμα στρώνετε ισομερώς με την ανάποδη ενός κουταλιού προσθέτετε φρούτα για γαρνίρισμα και τη ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr