Ελληνική Κουζίνα

Ελληνική ομελέτα με σπαράγγια και τυρί φέτα

Ελληνική ομελέτα με σπαράγγια και τυρί φέτα

Μια ωραία ελληνική συνταγή για ομελέτα. Λαχταριστή, είναι γεμάτη με ένα μείγμα από ντοματίνια, σπανάκι, πιπεριά και σπαράγγια. Το τυρί φέτα του δίνει αυτή την ξεχωριστή ελληνική γεύση που συνδυάζεται τέλεια με τα λαχανικά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 φρέσκα σπαράγγια, ψιλοκομμένα
½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 μεγάλα αυγά
¼ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε και ανακατέψτε τα σπαράγγια και την κόκκινη πιπεριά μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τα ντοματίνια, το σπανάκι, το σκόρδο, τη ρίγανη, τον βασιλικό και το αλάτι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και το σπανάκι να ψηθεί, άλλα 3 με 5 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα λαχανικά σε ένα πιάτο.

Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο σε καθαρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε στο ζεστό βούτυρο, γυρίζοντας το τηγάνι για να καλυφθεί ολόκληρος ο πάτος με το μείγμα των αυγών. Τραβήξτε προς τα πάνω μια άκρη της ομελέτας με μια σπάτουλα και ανασηκώστε το τηγάνι για να τρέξει από κάτω το αβγό που δεν έχει παγώσει και να ψηθεί. Συνεχίζουμε γύρω από το τηγάνι, ανασηκώνοντας την άκρη της ομελέτας και το τηγάνι, μέχρι να δέσει όλο το μείγμα των αυγών. Πασπαλίζουμε την ομελέτα με αλάτι.

Βήμα 3
Ρίχνετε το μείγμα μαγειρεμένων σπαραγγιών στη μία πλευρά της ομελέτας και πασπαλίζετε με φέτα και τυρί τσένταρ. Διπλώστε απαλά τη μισή ομελέτα πάνω από τα λαχανικά και το τυρί και πιέστε τις άκρες ελαφρά για να κλείσει η γέμιση. Αφήστε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί η γέμιση και το τυρί Cheddar να λιώσει, 1 με 2 λεπτά ακόμα. Κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!