Μια παραδοσιακή κινέζικη συνταγή για γαρίδες με σκόρδο. Ενα αυθεντικό ασιατικό πιάτο, στο οποίο ξεχωρίζει μια υπέροχη ελαφριά καυτερή αίσθηση και μια εξαίσια γεύση σκόρδου. Τα νεροκάστανα και τα μανιτάρια μαζί με το κινέζικο μπιζέλι δίνουν την ξεχωριστή υφή του. Σερβίρεται υπέροχα πάνω από ρύζι!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα
10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1 κονσέρβα (220 γραμμάρια) νεροκάστανα κομμένα σε φέτες, στραγγισμένα
1 φλιτζάνι κινέζικο μπιζέλι
1 φλιτζάνι μικρά λευκά μανιτάρια
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κιλό αποφλοιωμένες γαρίδες
½ φλιτζάνι ζωμό κότας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού
2 κουταλιές της σούπας ξηρό κρασί σέρι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας νερό
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί πολύ. Ρίξτε και ανακατέψτε το σκόρδο και το τζίντζερ στο καυτό λάδι μέχρι να μυρίσουν, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα νεροκάστανα, τον αρακά, τα μανιτάρια, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αλάτι, πιπέρι και τις γαρίδες στο τηγάνι. Τηγανίστε, ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, για 2 με 3 λεπτά.
Βήμα 2
Βάλτε το ζωμό κοτόπουλου, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα ψαριού και το ξηρό σέρι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα. Ρίξτε τα μέσα στις γαρίδες. Τηγανίζουμε και ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις. Αναμείξτε το κορν φλάουερ και το νερό και ρίξτε τα στο γουόκ. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου για 2 λεπτά.
Σημείωση του Μάγειρα:
Αν σας αρέσουν τα πολύ πικάντικα, μπορείτε να προσθέστε έως και 1 κουταλάκι του γλυκού επιπλέον νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς (μπούκοβο).
Καλή όρεξη!