Μια ινδική συνταγή με την οποία μπορείτε να ετοιμάσετε κοτόπουλο korma, ένα πιάτο της Βόρειας Ινδίας. Το κοτόπουλο σιγοβράζεται σε μια κρεμώδη αρωματική σάλτσα με κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ και κάσιους. Σερβίρετε πάνω από ρύζι μπασμάτι ή ινδικό κολλώδες ρύζι. Αν σας αρέσουν τα κάπως πιο καυτερά, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο τσίλι ή καγιέν.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι κάσιους
¼ φλιτζάνι βραστό νερό
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 κομμάτι (1-1,5 εκατοστό) ρίζας τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 φύλλα δάφνης, θρυμματισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
3 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κομματάκια
¼ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι απλό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ, διαλυμένο με ίσα μέρη νερού
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τα κάσιους σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε το βραστό νερό πάνω από τους ξηρούς καρπούς. Αφήστε στην άκρη για 15 με 20 λεπτά. Τοποθετήστε το σκόρδο και το τζίντζερ στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λάδι σε γουόκ σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε τα φύλλα δάφνης σε καυτό λάδι για 30 δευτερόλεπτα. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 έως 5 λεπτά. Ρίχνουμε την πάστα σκόρδου/τζίντζερ και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο, το γκαράμ μασάλα, το κύμινο, τον κουρκουμά και την σκόνη τσίλι. Ρίξτε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, βάλτε τα κάσιους, μαζί με το νερό στο οποίο είχαν μουλιάσει, και την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 4
Ρίξτε το μείγμα κάσιους στο κοτόπουλο και τα κρεμμύδια. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ανακατέψτε το μείγμα με το κορν φλάουερ και συνεχίστε το μαγείρεμα για 1 έως 2 λεπτά. Ετοιμο για σερβίρισμα!
Καλή όρεξη!