Ένα πολύ δημοφιλές πιάτο από την Ινδία. Αυτή η συνταγή πικάντικου ινδικού κοτόπουλου προσφέρει ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου που σίγουρα θα ευχαριστήσουν το στόμα και τον ουρανίσκο σας! Σερβίρετε με λευκό ρύζι ή ψωμί naan.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1/2 κιλό φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών
1 αυγό, χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι">μαύρο πιπέρι
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
2 πιπεριές σεράνο, κομμένες σε κομμάτια 1 εκατοστό
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι">μαύρο πιπέρι
αλάτι
6 φρέσκα φύλλα κάρυ
1 ½ κουταλιά της σούπας κόκκινη πάστα τσίλι-σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας πάστα τζίντζερ
5 σταγόνες κόκκινη χρωστική τροφίμων
½ φλιτζάνι νερό
¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το αυγό, το κορν φλάουερ , το 1/2 του ψιλοκομμένου σκόρδου, το 1/2 του ψιλοκομμένου τζίντζερ, αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί πλήρως το κοτόπουλο.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 7 με 10 λεπτά. Ένα θερμόμετρο στιγμιαίας ανάγνωσης που εισάγεται στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 74 βαθμούς Κελσίου. Αφήνουμε το τηγανητό κοτόπουλο στην άκρη.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα δεύτερο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τους σπόρους κύμινου και τηγανίστε περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο, το υπόλοιπο τζίντζερ, τις πιπεριές σεράνο, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και αλάτι. Προσθέστε τα φύλλα κάρυ και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε την πάστα τσίλι-σκόρδο, την πάστα τζίντζερ και το κόκκινο χρώμα τροφίμων. Ανακατεύουμε για να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέστε λίγο νερό.
Βήμα 4
Βάλτε το τηγανισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά να καλυφθεί. Ρίχνουμε και με κόλιανδρο.
Σημείωση του Μάγειρα:
Αυτό το πιάτο προορίζεται να είναι πολύ πικάντικο! Χρησιμοποιήστε σκόνη τσίλι και πάστα τσίλι-σκόρδο μόνο όσο μπορείτε να ανεχτείτε. Εάν δεν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά, μη διστάσετε να τα μειώσετε. Το πιάτο θα είναι ακόμα πολύ γευστικό.
Καλή όρεξη!
Εύκολες και γρήγορες συνταγές! Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και ανακαλύψτε άρθρα υγείας & ομορφιάς
