Ελληνική Κουζίνα

Αλμυρά μπισκότα με τυρί

Αλμυρά μπισκότα με τυρί

Αλμυρά μπισκότα με τυρί για τα ντιπ και  το …. ποτάκι σας. Μια συνταγή πανεύκολη και γρήγορη, για τα αλμυρά μπισκοτάκια σας φτιαγμένα με τα χεράκια σας που θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υλικα που θα χρειαστειτε:

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα τριμμένη γραβιέρα

2 αβγά

1 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κ.γ πιπέρι καγιέν

Εκτελεση συνταγης:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Τοποθετούμε το βούτυρο και το τυρί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε 1 αβγό συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το αλεύρι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με το ειδικό εργαλείο του μίξερ για ψωμί [γάντζο] μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά και σχηματίζουμε ένα δίσκο διαμέτρου περίπου 10 εκατοστών.

Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν βγει από το ψυγείο, ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού σε πάχος περίπου 4 χιλιοστών. Με ένα κουπ-πατ ή ένα ποτήρι κόβουμε τα μπισκότα κάνουμε μικρές τρυπούλες με το πηρούνι μας στην επιφάνειά τους και τα τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε με όση ζύμη έχει περισσέψει.

Χτυπάμε ελαφρώς το άλλο αβγό και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια των μπισκότων. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Διατηρούνται αεροστεγώς κλειστά έως και 4 μέρες.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr