Ελληνική Κουζίνα

Αφράτη μηλόπιτα γυριστή στο τηγάνι

Αφράτη μηλόπιτα γυριστή στο τηγάνι

Πεντανόστιμη, αφράτη μηλόπιτα γυριστή στο τηγάνι. Εύκολο, αφράτο και πεντανόστιμο γλυκάκι στο τηγάνι για να συνοδεύσουμε το πρωϊνό ή το απογευματινό καφεδάκι μας !!!Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή!

Υλικα που θα χρειαστειτε:

3-4 μήλα κομμένα σε φέτες ή ροδέλες

180 γρ. βούτυρο

180 γρ. ζάχαρη

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

3 αβγά

λίγη κανέλα σκόνη

Εκτελεση συνταγης:

  1. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε φέτες ή ροδέλες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι [αν δεν έχετε κάνει και το καπάκι της κατσαρόλας σας], βάζετε μέσα τα 80 γρ. βούτυρο και μόλις αρχίζει να λιώνει, προσθέτετε τα 80 γρ.  ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς για 2΄μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν.
  2. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε το μείγμα με κανέλα και αρχίζετε να βάζετε τα κομμένα μήλα, με σχέδιο ή μη, προσέχοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  3. Χτυπάτε μαρέγκα τα ασπράδια μαζί με τη 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχω μια σφιχτή μαρέγκα.
  4. Σε άλλο μπολ, χτυπάτε καλά με το μίξερ τα 100 γρ. βούτυρο, έναν έναν τους κρόκους, τα 100 γρ. ζάχαρη, σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα για 3-4′. Μεταφέρετε το μείγμα στη λεκάνη με τη μαρέγκα και ανακατεύετε πολύ απαλά με το χέρι από κάτω προς τα πάνω.
  5. Βάζετε το τηγάνι με τα μήλα στη φωτιά, ρίχνετε όλη τη ζύμη στο τηγάνι πάνω από τα μήλα, σκεπάζετε το τηγάνι σας με το καπάκι του, ανεβάζετε τη θερμοκρασία στο μέτριο μέχρι να ζεσταθεί το καπάκι. Όταν ζεσταθεί χαμηλώνετε στο ελάχιστο την ένταση της φωτιάς και αφήνετε τη μηλόπιτα να ψηθεί για 30-40΄. Βγάζετε το καπάκι και αφήνετε τη μηλόπιτα για 5′ πάνω στην εστία [εξακολουθείτε να έχετε την ένταση της φωτιάς στο ελάχιστο]. Την αναποδογυρίζετε τη σε πιατέλα και καλή … απόλαυση.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr