Ακόμα μια μοναδική βραζιλιάνικη συνταγή είναι το βίγκαν στιφάδο Moqueca de Palmito! Το Moqueca είναι ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο στιφάδο με γάλα καρύδας και φοινικέλαιο. Αυτή η χορτοφαγική και vegan έκδοση είναι φτιαγμένη με καρδιές από φοίνικες και πιπεριές. Ιδανική και ως κύριο πιάτο και ως συνοδευτικό! Σερβίρετε με ρύζι και απολαύστε τις εξωτικές γεύσεις της Βραζιλίας απευθείας στο πιάτο σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 κουταλιά της σούπας φοινικέλαιο
½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε δαχτυλίδια
½ πράσινο πιπέρι, κομμένο σε δαχτυλίδια
1 κονσέρβα καρδιές φοίνικα, στραγγισμένες και κομμένες σε φέτες
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού φοινικέλαιο και ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να είναι μαλακό και ημιδιαφανές. Μαγειρέψτε περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε κόκκινες και πράσινες πιπεριές και μαγειρέψτε για 3 λεπτά ακόμη. Ανακατέψτε τις καρδιές του φοίνικα και της ντομάτας και περιχύστε με το υπόλοιπο φοινικέλαιο.
Βήμα 2
Ρίχνουμε γάλα καρύδας στην κατσαρόλα και αλάτι. Ανακατέψτε απαλά, ανακατέψτε τον μαϊντανό και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά, περίπου για 10 λεπτά. Έτοιμο το βίγκαν στιφάδο Moqueca de Palmito!
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Αν σας άρεσε αυτή η βραζιλιάνικη συνταγή, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το στιφάδο θαλασσινών Moqueca Baiana
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις vegan συνταγές που αναγράφονται βήμα βήμα στη σελίδα Eatforhealth