Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε σπιτικά μπούτια κοτόπουλου με κάρι. Ο ινδικός χαρακτήρας αυτού του πιάτου ξεχειλίζει! Η γεύση και τα αρώματα που του δίνουν τα άφθονα μπαχαρικά θα σας μείνουν αξέχαστα! Σερβίρετέ τα με ζεστό ψωμί naan και ρύζι γιασμίν ή μπασμάτι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κομματάκια
Αλάτι και πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
¾ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
¾ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτί (400 γραμμάρια) γάλα καρύδας
1 κεσεδάκι (150 γραμμάρια) γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
450 γραμμάρια ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
4 κουταλιές της σούπας ανανάς κομμένος σε κομματάκια
½ λεμόνι, χυμό
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Προθερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τη σκόνη κάρυ και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να μυρίσουν, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2 έως 3 λεπτά. Προσθέστε την πάπρικα, την κανέλα, το τζίντζερ και τον κουρκουμά και ψήστε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Ρίξτε το κοτόπουλο, το γάλα καρύδας, το γιαούρτι, τον ντοματοπελτέ, το αλάτι και το πιπέρι στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον αρακά και τον ανανά. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 έως 25 λεπτά. Αφαιρέστε τη δάφνη και ρίξτε το χυμό λεμονιού και το πιπέρι καγιέν. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα μπαχαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Καλή όρεξη!