Ινδικό κοτόπουλο κάρυ: Μια αυθεντική ινδική συνταγή για ένα ξεχωριστό, χορταστικό και λαχταριστό πιάτο, που γίνεται πολύ εύκολα! Αυτή είναι η μαλαισιανή εκδοχή του ινδικού κοτόπουλου κάρυ, που χρησιμοποιεί γάλα καρύδας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα καρύδας με γιαούρτι ή γάλα με χαμηλά λιπαρά, αλλά η γεύση δεν θα είναι η ίδια.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κομμάτι ( 5 εκατοστά) ξυλάκι κανέλας
1 ολόκληρο λοβό κάρδαμου
½ λοβός γλυκάνισου
3 ολόκληρα γαρίφαλα
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κάρυ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμύδια εσαλότ
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φέτα φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
4 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ
½ φλιτζάνι παχύρρευστο γάλα καρύδας">γάλα καρύδας
2 φλιτζάνια νερό
1,5 κιλό φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
2 κουταλιές της σούπας χυμό ταμαρίνδου
αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε την κανέλα, το κάρδαμο, τον γλυκάνισο, το γαρύφαλλο και τα φύλλα κάρυ για 2 έως 3 λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε τα εσαλότ, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν. Ρίξτε την πάστα κάρυ και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 2
Ρίξτε το γάλα καρύδας και το νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο, το χυμό ταμαρίνδου και το αλάτι και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 20 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Εύκολες και γρήγορες συνταγές! Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και ανακαλύψτε άρθρα υγείας & ομορφιάς
