Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο korma με κουνουπίδι

Ινδικό κοτόπουλο korma με κουνουπίδι

Σας προτείνουμε αυτή την παραδοσιακή ινδική συνταγή για κοτόπουλο korma με κουνουπίδι. Ενα πιάτο με ήπιο κρεμώδες κάρυ και με άφθονο άρωμα. Τα μπαχαρικά που προσθέτουμε του δίνουν την εξαιρετική του γεύση. Ιδανικό ως γεύμα με χαμηλούς υδατάνθρακες από μόνο του ή σερβίρετέ το πάνω από ένα στρώμα ρυζιού.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο κλαριφιέ
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ½ κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
2 ½ κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
¾ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
3 καρότα σε κυβάκια
1 κουτί (400 γραμμάρια) γάλα καρύδας
¼ φλιτζάνι αλεσμένα κάσιους
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι σαντιγί (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο κλαριφιέ σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε και ανακατέψτε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, τη σκόνη κάρυ, το κύμινο, το τζίντζερ, το αλάτι, τον κουρκουμά, το κάρδαμο, την κανέλα, το πιπέρι καγιέν και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 1 λεπτό.

Βήμα 2
Βάλτε το κοτόπουλο στο μείγμα κρεμμυδιού και αφήστε στη φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα, το γάλα καρύδας, τα κάσιους και τον ντοματοπελτέ στο μείγμα κοτόπουλου. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Βάλτε και το κουνουπίδι στο μείγμα κοτόπουλου. Σιγοβράζουμε, σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Ρίξτε τα μπιζέλια, την κόκκινη πιπεριά και την κρέμα στο μείγμα κοτόπουλου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου για 10 λεπτά.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να το κάνετε, αν προτιμάτε, πιο πικάντικο, προσθέτοντας επιπλέον πιπέρι καγιέν.

Καλή όρεξη!