Αυτή είναι μια σπιτική ινδική συνταγή για γαρίδες με κάρυ. Ενα ωραίο πιάτο που γίνεται απλά και γρήγορα. Δεν περιέχει καρύδα, επομένως δεν είναι γλυκό, απλώς είναι ζουμερό και θα σας αρέσει. σίγουρα. Σερβίρετέ το με ρύζι μπασμάτι ή ινδικό ψωμί.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
10 φρέσκα φύλλα κάρυ (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας πάστα σκόρδου τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
⅔ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι τσίλι
1 κιλό μέτριες γαρίδες – ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες
¼ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλη κατσαρόλα σε αρκετά δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε τα μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε τα φύλλα κάρυ, και στη συνέχεια την πάστα σκόρδου τζίντζερ, τον κόλιανδρο και το αλάτι. Αφήστε στη φωτιά και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
Βήμα 2
Πασπαλίστε με αλάτι και κουρκουμά και στη συνέχεια προσθέστε τη ντομάτα, τη σκόνη τσίλι, τις γαρίδες και το νερό. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 7 έως 8 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς. Δοκιμάστε και ρυθμίστε το αλάτι και τη σκόνη τσίλι εάν χρειάζεται. Καρυκεύουμε με το garam masala, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με ψωμί ή ρύζι.
Καλή όρεξη!