Πικάντικο ινδικό κοτόπουλο με μάνγκο: Μια συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα πολύ αγαπητό πιάτο, με πικάντικο κοτόπουλο και μάγκο. Αν δεν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο ήπια πάστα κάρυ. Και με τις δύο εκδοχές, γίνεται πεντανόστιμο! Σερβίρουμε πάνω από ρύζι μπασμάτι. Απλά υπέροχο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 μέτρια μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
1 κουτί (300 γραμμάρια) γάλα καρύδας
4 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
4 κουταλάκια του γλυκού πικάντικη πάστα κάρυ
400 γραμμάρια φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
4 μέτρια κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο αγγούρι, ξεσποριασμένο και κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τις μισές φέτες μάνγκο και το γάλα καρύδας στο μπολ του μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν πουρές και τα κρατάμε για αργότερα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε την πάστα κάρυ και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε το κοτόπουλο και τα εσαλότ. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα εσαλότ, περίπου για 5 λεπτά. Ρίξτε τον πουρέ μάνγκο και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί. Για να σερβίρετε, προσθέστε τις υπόλοιπες φέτες μάνγκο και το αγγούρι.
Καλή όρεξη!