Ένα υπέροχο κέικ για όσους βρίσκουν τα συνηθισμένα κέικ ξεπερασμένα ή βαρετά. Ιδανική συνταγή τόσο για την οικογένεια όσο και για σερβίρισμα σε καλεσμένους. Αν δεν καταναλωθεί αμέσως, θα πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 αυγά
½ φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ¼ φλιτζάνι δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στα τέσσερα
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 33cm.
Βήμα 2
Ξεχωρίστε τα αυγά. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα κρέμας. Χτυπάμε απαλά τα ασπράδια. Απλώστε το κουρκούτι ομοιόμορφα στο έτοιμο ταψί. Τοποθετήστε τα δαμάσκηνα με το δέρμα προς τα κάτω.
Βήμα 5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!