Εψαξα με πολύ επιμονή να βρώ μια καλή συνταγή για λαζάνια με τυρί και βρήκα αυτή την παραδοσιακή ιταλική συνταγή. Δεν χρειάζονται πάρα πολλά υλικά, γίνεται χωρίς ιδιαίτερο κόπο και το αποτέλεσμα είναι ένα λαχταριστό και απολαυστικό πιάτο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (450 γραμμάρια) λαζάνια
4 φλιτζάνια τυρί ρικότα
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
4 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 (βάζο (900 γραμμάρια) σάλτσα σπαγγέτι
1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα λαζάνια και μαγειρέψτε για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να γίνουν αλντέντε. Σουρώνουμε και στρώνουμε τα λαζάνια σε αλουμινόχαρτο να κρυώσουν.
Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ, βάλτε τη ρικότα, την παρμεζάνα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα σπαγγέτι και τα ιταλικά καρυκεύματα. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα μέχρι να ζεσταθεί, ανακατεύοντας συχνά, για 2 έως 5 λεπτά.
Βήμα 4
Αλείψτε 1/2 φλιτζάνι σάλτσα στον πάτο ενός ταψιού. Απλώστε μια στρώση λαζάνια. Απλώστε από πάνω το μισό μείγμα της ρικότα και μετά από πάνω άλλη μια στρώση λαζάνια. Ρίξτε 1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα από πάνω και απλώστε και την υπόλοιπη ρικότα πάνω από τη σάλτσα. Πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα από πάνω. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
Βήμα 5
Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψει το τυρί και να ροδίσει.
Καλή όρεξη!