Μια ωραία συνταγή της vegan κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο με ντάμπλινγκ με κρεμώδες κάρυ ντομάτας. Γεμάτο γεύσεις και αρώματα από το πλούσια μείγμα μπαχαρικών και ταυτόχρονα υγιεινό και έντονο! Γίνεται αρκετά απλά και γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Ένα κουτάκι γάλα καρύδας πλήρες (μην ανακινείτε το κουτί), στο ψυγείο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κομμάτι 2,5 εκατοστών φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
3/4 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
Αλάτι Ιμαλαΐων ή αλάτι κόσερ και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
120 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα
15 γραμμάρια ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου, συν φύλλα για γαρνίρισμα
90 γραμμάρια αλεύρι ρεβιθιού 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
570 γραμμάρια μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε 120 ml από την παχύρρευστη κρέμα από την κορυφή του κουτιού καρύδας σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μισό κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, για 3 έως 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε τον ντοματοπελτέ, το garam masala, τον κόλιανδρο, τη σκόνη κάρυ, τη μουστάρδα, το κύμινο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι η πάστα ντομάτας να γίνει κόκκινη, περίπου για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 3
Ρίχνουμε μέσα 60 ml νερό, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια στον πάτο του τηγανιού. Προσθέστε στο τηγάνι τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το υπόλοιπο υγρό από το κουτάκι με το γάλα καρύδας. Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου για 20 λεπτά. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει των προτιμήσεών σας.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε 5 εκατοστά φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Βήμα 5
Προσθέστε το υπόλοιπο κρεμμύδι, τον κόλιαντρο, το αλεύρι ρεβιθιού, το μπέικιν πάουντερ και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο μπολ με την κρέμα καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
Βήμα 6
Μόλις το λάδι γυαλίζει αλλά πριν να αρχίσει να καπνίζει, δουλεύοντας σε παρτίδες, χρησιμοποιήστε μια μικρή σέσουλα παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας για να σχηματίσετε στρογγυλές μπάλες (ντάμπλινγκ) από το μείγμα του αλευριού ρεβιθιού και προσθέστε τα απαλά στο λάδι. Τηγανίζουμε, αναποδογυρίζοντάς τα μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν, για 3 με 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 7
Μοιράζετε το ρύζι σε πιάτα ή μπολ και από πάνω τοποθετήστε τα ντάμπλινγκ και την κρεμώδη σάλτσα κάρυ. Γαρνίρουμε με περισσότερο κόλιανδρο. Σερβίρετε και απολαμβάνετε!
Καλή όρεξη!