Δοκιμάστε αυτή την ιδιαίτερη συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να φτιάξετε πολύ γρήγορα ένα νόστιμο πιάτο με κινόα με τηγανητά αυγά. Εμπλουτίστε εξαιρετικά το μεσημεριανό σας με κινόα πλούσια σε πρωτεΐνη και συνδυάστε την με μαύρα φασόλια, αβοκάντο και τηγανητά αυγά σε αυτό το θρεπτικό πιάτο λαχανικών για δύο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
75 γραμμάρια κινόα
400 γραμμάρια μαύρα φασόλια, στραγγισμένα
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 λάιμ, ξύσμα και χυμό, συν επιπλέον φέτες για σερβίρισμα
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
160 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μικρό αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ½ μικρό κόκκινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
κραμβέλαιο (λάδι κανόλα), για τηγάνισμα
2 μέτρια αυγά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάζουμε την κινόα σε ένα μικρό τηγάνι με 250 ml νερό και την αφήνουμε να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού και οι κόκκοι να διπλασιαστούν σε μέγεθος (αν έχει μείνει νερό στο τηγάνι, στραγγίστε το καλά).
Βήμα 2
Βάλτε σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα φασόλια, τα μπαχαρικά, το ξύσμα λάιμ και το χυμό και το μηλόξυδο. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αβοκάντο, τον κόλιανδρο και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι στα πιάτα.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε πολύ λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα αυγά μέχρι να ροδίσουν τα ασπράδια με μια τραγανή άκρη και ο κρόκος να είναι ακόμη ρευστός. Σερβίρετε την κινόα με τα αυγά.
Καλή όρεξη!