Δείτε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα υπέροχο vegan πιάτο με ρεβίθια με αυγά ποσέ. Αυτό το γρήγορο, πλούσιο σε φυτικές ίνες χορτοφαγικό δείπνο είναι χορταστικό και πολύ υγιεινό. Τα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγιή δομή των οστών.
Υλικά πού θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο (λάδι κανόλα)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
½ – 1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
½ ματσάκι (περίπου 5) φρέσκα κρεμμυδάκια, κορυφές και ασπράδια κομμένα σε φέτες αλλά διατηρημένα χωριστά
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, συν λίγο επιπλέον για σερβίρισμα (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
3 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
⅓ συσκευασία κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ρεβίθια σε νερό, στραγγισμένα (κρατάμε το νερό)
½ κουταλάκι του γλυκού μπουγιόν, με μειωμένο αλάτι σε σκόνη
4 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το τσίλι και τα ασπράδια από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Εν τω μεταξύ, βάζετε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Βήμα 2
Προσθέστε στο τηγάνι τα μπαχαρικά, τις ντομάτες, τον περισσότερο κόλιανδρο και τα ρεβίθια και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τη σκόνη του μπουγιόν και αρκετό υγρό από τα ρεβίθια για να νοτίσουν όλα και αφήνετε να σιγοβράσουν απαλά.
Βήμα 3
Μόλις το νερό στην κατσαρόλα πάρει μια βράση, σπάστε και ρίξτε τα αυγά σας και αφήστε τα να βράσουν για 2 λεπτά και μετά αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα. Ρίξτε τα πράσινα μέρη του φρέσκου κρεμμυδιού στα ρεβίθια και στη συνέχεια θρυμματίστε πολύ ελαφρά μερικά από τα ρεβίθια με ένα πιρούνι ή πολτοποιητή πατάτας. Ρίχνετε με κουτάλι το μείγμα των ρεβιθιών σε πιάτα, πασπαλίζετε με τον κρατημένο κόλιανδρο και από πάνω βάζετε τα αυγά. Σερβίρετε με ένα επιπλέον πασπάλισμα με κύμινο, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!