Ιταλική Κουζίνα

Ιταλική κρεατόπιτα

Ιταλική κρεατόπιτα

Ιταλική κρεατόπιτα: Ενα πραγματικά θεσπέσιο πιάτο, που θα σας κάνει να αναφωνήσετε «mamma mia»! Αυτή η συνταγή της ιταλικής κουζίνας θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε, πανεύκολα και σε πολύ λίγο χρόνο, ένα υπέροχο γεύμα με μοσχαρίσιο κρέας, πανσέτα, ρίγανη και μια τραγανή επικάλυψη από πατάτες επικαλυμμένες με παρμεζάνα. Θα γλείφετε τα δάκτυλά σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

700 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε φέτες
25 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
140 γραμμάρια πανσέτα ή μπέικον, κομμένα σε λωρίδες
2 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης, ή 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας με κόκκινο κρασί και 300 γραμμάρια καρότα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Μαγειρεύουμε τις πατάτες σε βραστό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά και ανακατεύουμε με το βούτυρο και τη μισή παρμεζάνα.

Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τηγανίζουμε την πανσέτα ή το μπέικον μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε μέσα τα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή την αποξηραμένη ρίγανη, μετά προσθέτουμε το μοσχαρίσιο κρέας και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέστε από πάνω τις πατάτες με την μισή παρμεζάνα, επικαλύπτοντας το κρέας. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή από πάνω. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Καλή όρεξη!