Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να κάνετε μια καταπληκτική σαλάτα με φασολάκια και ελιές. Ενα υπέροχο και ιδιαίτερα υγιεινό συνοδευτικό πιάτο, γεμάτο με βιταμίνη C, που μπορείτε να το ετοιμάσετε χωρίς πολύ κόπο και προετοιμασία μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Μια σαλάτα ιδανική για να συνοδεύσετε το φαγητό σας στο ύπαιθρο. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κίτρινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
300 γραμμάρια φασολάκια
300 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουταλιά της σούπας μικρή κάπαρη
2 χούφτες μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 ματσάκι βασιλικός, με τα μεγάλα φύλλα χοντροκομμένα, τα μικρά ολόκληρα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ, ψήστε τις πιπεριές από όλες τις πλευρές, στη συνέχεια τις ρίχνετε σε ένα μπολ και τις σκεπάζετε με μεμβράνη. Μόλις κρυώσουν, ξεφλουδίστε τις, ξεσποριάστε τις και κόψτε τις σε λωρίδες, κρατώντας τυχόν χυμούς.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό και αφήστε να βράσουν, μέχρι να γίνουν τραγανά αλλά όχι να τρίζουν, στη συνέχεια στραγγίστε τα και ρίξτε τα κατευθείαν σε παγωμένο νερό. Για να τα σερβίρετε, ανακατέψτε τα με όλα τα υλικά, προσθέτοντας τον ψιλοκομμένο βασιλικό την τελευταία στιγμή και πασπαλίζετε με τα μικρά φύλλα βασιλικού για να τελειώσετε.
Καλή όρεξη!