Αγγλική Κουζίνα

Τάρτα με σπαράγγια και τυρί

Τάρτα με σπαράγγια και τυρί

Τάρτα με σπαράγγια και τυρί: Μια πρωτότυπη συνταγή της αγγλικής κουζίνας, με την οποία θα μπορέσετε να ετοιμάσετε πολύ εύκολα μια καταπληκτική τάρτα. Ενας υπέροχος συνδυασμός με τυρί και σπαράγγια, ψημένα πάνω σε μια αφράτη ζύμη. Δοκιμάστε την και θα μείνετε ενθουσιασμένοι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη:
140 γραμμάρια αλεύρι
85 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
85 γραμμάρια τσένταρ (ή χορτοφαγικό εναλλακτικό) ή άλλο σκληρό τυρί, ψιλοτριμμένο
Για τη γέμιση:
5 αυγά
175 ml γάλα
100 γραμμάρια τσένταρ (ή χορτοφαγικό εναλλακτικό) ή άλλο σκληρό τυρί, τριμμένο
300 γραμμάρια σπαράγγια, κομμένα στη μέση κατά μήκος

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε τα με τα δάχτυλά σας μέχρι να μοιάζουν με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέστε το τριμμένο τσένταρ και ανακατέψτε. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν μια μπάλα. Τυλίξτε την σε μεμβράνη και αφήστε τη να κρυώσει για 5 λεπτά. Βουτυρώνετε μια φόρμα τάρτας με αφαιρούμενο πάτο 20 x 6 εκατοστών ή μια ορθογώνια φόρμα για τάρτα 35 x 12 εκατοστών.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Πασπαλίζουμε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας με αλεύρι, ανοίγουμε τη ζύμη και την στρώνουμε τη φόρμα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά, στη συνέχεια στρώνουμε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος, γεμίζουμε για βάρος με φασόλια και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τα φασόλια και το χαρτί και στη συνέχεια ξαναβάλτε τη φόρμα στο φούρνο για 10 λεπτά.

Βήμα 3
Σπάστε τα αυγά σε μια κανάτα, χτυπήστε ελαφρά, προσθέστε το γάλα και χτυπήστε ξανά. Πασπαλίστε το μισό τριμμένο τυρί πάνω από τη ζύμη, στη συνέχεια προσθέστε τα σπαράγγια, το μείγμα αυγών και το υπόλοιπο τυρί (αν χρησιμοποιήσετε μια ορθογώνια φόρμα, μπορεί να μην χρειαστεί όλο το μείγμα, οπότε προσθέστε το σταδιακά). Ψήνετε στο κάτω μισό του φούρνου για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα των αυγών. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!