Αμερικάνικη Κουζίνα

Πίτα καρύδας με λάιμ

Πίτα καρύδας με λάιμ

Δώστε στην αμερικάνικη κλασική βασική λάιμ πίτα μια γεύση με μπισκότα τζίντζερ και καβουρδισμένη καρύδα για μια τροπική απόλαυση για να τελειώσετε ένα ιδιαίτερο γεύμα. Αυτή η αμερικανική συνταγή συνδυάζει άψογα την βάση από τα μπισκότα τζίντζερ με την κρεμώδη γέμιση από γλυκόξινο λαϊμ και την καβουρδισμένη καρύδα. Το ανανεωμένο αυτό πιάτο αποτελεί μια απίθανη λιχουδιά για να ολοκληρώσετε μια επίσημη βραδινή σας συνάντηση, ένα δείπνο με φίλους ή μια ήρεμη βραδιά στο σπίτι.


Ανακάλυψε τα πιο αξιόπιστα και οικονομικά φίλτρα νερού της αγοράς!


Υλικά που θα χρειαστείτε:

225 γρ μπισκότα πιπερόριζας
85 γρ βούτυρο, λιωμένο
ξύσμα και χυμός από 6 μεγάλα λάιμ (περίπου 200 ml)
συμπυκνωμένο γάλα 405 γρ
2 x 160 ml κουτάκια κρέμα καρύδας
1 συσκευασία (300ml) διπλή κρέμα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 χούφτα ψιλοκομμένη καρύδα ή καβουρδισμένη αποξηραμένη καρύδα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Βάλτε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ψιλοκοπούν. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε ξανά για λίγο και στη συνέχεια ρίξτε τα βουτυρώδη τρίμματα σε μια φόρμα τάρτας 22 εκ. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να πιέσετε τα ψίχουλα πάνω από την επιφάνεια και τα πλαϊνά της φόρμας μέχρι να απλωθούν ομοιόμορφα και να συμπιεστούν. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά στην κρούστα διαφορετικά θα διαρρεύσει η γέμιση. Ψύξτε για 10 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το συμπυκνωμένο γάλα, την κρέμα καρύδας και τα 100 ml διπλή κρέμα. Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Αφήστε να βράσει αρκετά δυνατά για 4 λεπτά και μετά αδειάστε στη φόρμα για τάρτα – αυτό είναι πιο εύκολο αν μεταφέρετε το υγρό σε μια κανάτα και ρίξετε κατευθείαν στη φόρμα όσο είναι ακόμα στο ψυγείο. Ψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να δέσει εντελώς.

ΒΗΜΑ 3
Όταν είστε έτοιμοι να το σερβίρετε, χτυπήστε ελαφρά μαζί την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Τοποθετήστε το μείγμα στο κέντρο της πίτας και απλώστε το προς τις άκρες. Σκορπίζουμε από πάνω την καβουρδισμένη καρύδα και σερβίρουμε. Τα υπολείμματα θα διατηρηθούν στο ψυγείο για 2 ημέρες.

Καλή όρεξη!