Vegan τυλιχτά σουτζουκάκια: Αναζητάτε κάτι πιο υγιεινό από το κρέας, αλλά σας λείπει η γεύση; Η vegan κουζίνα διαθέτει πολλές εναλλακτικές, ιδανικές για όσους θέλουν να απολαύσουν γευστικά πιάτα χωρίς να καταναλώνουν κρέας. Με αυτή την εκδοχή τυλίξτε vegan λουκάνικα σε σφολιάτα χωρίς γαλακτοκομικά για να φτιάξετε αυτά τα εύκολα τυλιχτά λουκάνικα. Ένα υπέροχο συνοδευτικό για το γεύμα σας, είναι επίσης ιδανικά για πάρτι και μπουφέ. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
½ φύλλο έτοιμη σφολιάτα χωρίς γαλακτοκομικά
16 vegan λουκάνικα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο φασκόμηλο
Για το γλάσο:
1 κουταλιά της σούπας γάλα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
¼ μοσχοκάρυδο, τριμμένο
½ σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Χρησιμοποιήστε το λάδι για να καλύψετε ένα μεγάλο ταψί. Ξετυλίξτε τη σφολιάτα σε μια επιφάνεια εργασίας ώστε να είναι επίπεδη και μετά κόψτε την σε λωρίδες μήκους 16 x 10 εκ.
ΒΗΜΑ 2
Τυλίξτε μια λωρίδα ζύμης γύρω από κάθε vegan λουκάνικο σε στριφογυριστό σχήμα. Βάλτε το στο έτοιμο ταψί και αφήστε για 15 λεπτά. Μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή στην κατάψυξη για έως και δύο εβδομάδες.
ΒΗΜΑ 3
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C. Για να φτιάξουμε το γλάσο, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα σόγιας, το λάδι, το μοσχοκάρυδο, το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι και μπόλικο μαύρο πιπέρι. Αλείψτε με ένα πινέλο το γλάσο πάνω από τα στριφογυριστά τυλιχτά λουκάνικα και μετά πασπαλίστε με το φασκόμηλο. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ζύμη και να ψηθούν τα λουκάνικα. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!