Ιταλική Κουζίνα

Cheesecake με μπισκότα αμαρέτι και σταφίδες

Cheesecake με μπισκότα αμαρέτι και σταφίδες

Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να φτιάξετε ένα εξαίσιο cheesecake. Τα τραγανά ιταλικά μπισκότα αμαρέτι και το λικέρ αμυγδάλου είναι τα κύρια συστατικά σε αυτό το κρεμώδες γλυκό, που ψήνεται στο φούρνο και έχει μια ελαφριά γεύση από σταφίδες, είναι το κλειδί σε αυτήν την ψημένη κρεμώδη πουτίγκα. Ενα υπέροχο επιδόρπιο, που θα το τιμήσουν όλοι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

100 γρ σταφίδες
3 κουταλιές της σούπας λικέρ αμυγδάλου αμαρέτο, συν επιπλέον για σερβίρισμα (προαιρετικά)
50 γρ βούτυρο, συν έξτρα για την επάλειψη
6 μπισκότα digestive, θρυμματισμένα σε μικρά ψίχουλα
8 μπισκότα αμαρέτι, θρυμματισμένα σε μικρά ψίχουλα
2 συσκευασίες (x 300 γραμμάρια) τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά
3 αυγά
1 συσκευασία (170 γρ) κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
175 γρ ψιλή ζάχαρη
ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα
χοντροσπασμένα μπισκότα αμαρέτι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ρίχνουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λικέρ αμαρέτο και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και λαδώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 23 εκ. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε ήπια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα τρίμματα μπισκότου. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε στη βάση της φόρμας και πιέζουμε προς τα κάτω για να συμπιεστεί. Ψήνουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

ΒΗΜΑ 2

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη – κατά προτίμηση με ηλεκτρικό σύρμα για να γίνει ωραίο και λείο. Ρίχνουμε μέσα τις σουλτανίνες (και όσο αμαρέτο έχει μείνει στο μπολ) και μετά ρίχνουμε στη βάση. Ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να δέσει, αλλά να είναι ακόμη μαλακό στο κέντρο. Αφήστε να κρυώσει στη φόρμα. Μπορεί να γίνει 2 μέρες πριν και να καταψυχθεί.

ΒΗΜΑ 3

Για το σερβίρισμα, βγάλτε προσεκτικά από τη φόρμα, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και από πάνω ρίχνετε μερικά θρυμματισμένα μπισκότα αμαρέτι. Σερβίρετε με παγωμένο λικέρ αμαρέτο, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!