Αμερικάνικη Κουζίνα

Ψωμί καλαμποκιού με γέμιση μπέικον και πεκάν

Ψωμί καλαμποκιού με γέμιση μπέικον και πεκάν

Δοκιμάστε ένα εορταστικό ψωμί της αμερικάνικης κουζίνας από καλαμποκάλευρο, με μπέικον, πεκάν, βερίκοκα και κράνμπερι. Το ψωμί καλαμποκιού είναι πλούσιο σε γεύση και υφή, και δίνει μια πιο πλούσια διάσταση σε αυτή τη συνταγή. Το μπέικον και τα μπαχαρικά δίνουν στη γέμιση ένα έντονο άρωμα και γεύση, ενώ η τραγανή υφή των πεκάν συμπληρώνει την απαλή και αφράτη υφή του ψωμιού. Αυτό το πιάτο μπορεί να φαγωθεί ως επιδόρπιο, σνακ ή ακόμα και ως πρωινό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

75 γρ βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για το ταψί
250 γρ ψιλή πολέντα
150 γρ αλεύρι απλό
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
500 ml βουτυρόγαλα (ή 500 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα με λίγο χυμό λεμονιού)
2 αυγά
25 γραμμάρια μπέικον
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
75 γρ αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα στη μέση
50 γρ πεκάν, ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
250 γρ χοιρινός κιμάς
1 ½ κουταλιά της σούπας φύλλα από θυμάρι, ψιλοκομμένα
25 γρ αποξηραμένα κράνμπερι

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Αλείφουμε με ένα πινέλο ένα ταψί 20 x 30 εκ. με λιωμένο βούτυρο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την πολέντα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, το βουτυρόγαλα και τα αυγά σε μια κανάτα, στη συνέχεια κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το βουτυρόγαλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

ΒΗΜΑ 2

Τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να αρχίσει να τραγανίζει, μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης στη ζύμη του καλαμποκόψωμου, αλατοπιπερώστε καλά και ανακατέψτε.

ΒΗΜΑ 3

Αδειάστε τα όλα στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε για 1 ώρα. Κόβουμε σε τετράγωνα για να σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *