Vegan ζεστή σοκολάτα chai: Μην κάνετε συμβιβασμούς στη γεύση ή την κρεμώδη υφή της ζεστής σοκολάτας, ακόμα και αν είστε φίλοι της vegan διατροφής. Αυτό το αρωματικό ρόφημα, που γίνεται από γάλα βρώμης, κακάο, κανέλα, καφέ και μοσχοκάρυδο, είναι η τέλεια επιλογή για να ζεσταθείτε με ένα απολαυστικό και ζεστό φλιτζάνι τον χειμώνα. Απλά υπέροχη!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
350 ml γάλα βρώμης
1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό κακάο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα, συν επιπλέον για σερβίρισμα (προαιρετικά)
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο, συν επιπλέον για σερβίρισμα (προαιρετικά)
1 λοβό κάρδαμου
½ κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ
1 λοβό βιολογικής βανίλιας, ή 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας νέκταρ αγαύης
vegan σαντιγί και τριμμένη ημίγλυκη vegan μαύρη σοκολάτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ρίξτε τα δύο τρίτα του γάλακτος βρώμης σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κακάο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τον λοβό κάρδαμου και τον καφέ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνουμε τη βανίλια και την αγαύη. Απλώστε το υπόλοιπο γάλα βρώμης χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρικό αφροποιητή γάλακτος ή το εξάρτημα μίνι σύρμα σε ένα μπλέντερ χειρός. Στραγγίζουμε τη ζεστή σοκολάτα σε δύο κούπες, πετάμε την κανέλα και το κάρδαμο και μετά ρίχνουμε απαλά το αφρόγαλα.
ΒΗΜΑ 3
Συμπληρώστε με σαντιγί, τρίμματα σοκολάτας και μια πρέζα κανέλα και μοσχοκάρυδο, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!