Αγγλικά μαντλέν: Τα μαντλέν είναι πολύ μικρά γαλλικά παντεσπάνια με ένα χαρακτηριστικό σχήμα σαν κέλυφος ή σαν κώνος που αποκτάται από το ψήσιμο σε φορμάκια με ανάλογες εσοχές. Με αυτή την αγγλική εκδοχή της συνταγής θα ετοιμάσετε λαχταριστά και αφράτα μαντλέν καρύδας με επικάλυψη από μαρμελάδα κεράσι. Η προετοιμασία τους είναι απλή και η συνταγή είναι εύκολα προσαρμόσιμη σύμφωνα με τα γούστα σας. Με την προσθήκη κονιάκ ή βανίλιας, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη γεύση στα μαντλέν σας. Αυτό το γλυκό είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα πάρτι και τις συγκεντρώσεις, καθώς και για καθημερινό σνακ.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 γρ βούτυρο, μαλακωμένο, συν έξτρα για την επάλειψη
200 γρ αποξηραμένη καρύδα
140 γρ ζάχαρη άχνη
140 γρ αλεύρι απλό
1 μεγάλο αυγό
140 γρ γιαούρτι καρύδας πλήρες
85 g κεράσια γλασέ, ψιλοκομμένα
140 γρ μαρμελάδα κεράσι
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C. Λαδώνουμε 6 φορμάκια μαντλέν x 120ml. Βάλτε 50 γραμμάρια καρύδας σε ένα μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι η καρύδα να γίνει τόσο λεπτή όσο η ζάχαρη. Βάλτε το σε ένα μπολ με το βούτυρο, το αλεύρι, το αυγό και το γιαούρτι και χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα κεράσια και μετά τα μοιράζουμε στις φόρμες. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε για 35-45 λεπτά μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάλατε στη μέση. Ψύξτε για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζετε από τα φορμάκια για να κρυώσουν εντελώς.
ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε ένα τηγάνι ή φούρνο μικροκυμάτων και μετά την περνάμε από κόσκινο για να αφαιρέσουμε τους σβόλους του κερασιού. Ρίξτε την υπόλοιπη καρύδα σε ένα πιάτο. Κόψτε, αν χρειάζεται, το κάτω μέρος των μαντλέν ώστε να κάθονται επίπεδα. Αλείψτε το καθένα με μια λεπτή επικάλυψη μαρμελάδας και κυλήστε μέσα την καρύδα για να επικαλυφθεί και σερβίρετε. Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο έως και 2 ημέρες.
Καλή όρεξη!