Αγγλικά μπισκότα φράουλας: Δοκιμάστε μια κλασική συνταγή της αγγλικής κουζίνας και ετοιμάστε παραδοσιακά βρετανικά μπισκοτάκια. Με απλή και γρήγορη προετοιμασία, γίνονται λαχταριστά, γεμάτα κρέμα και μαρμελάδα, είναι ιδανικά για ένα υπέροχο πρωινό ή για να συνοδεύσετε το τσάι ή τον καφέ σας. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, και λίγο παραπάνω για το πασπάλισμα
100 γραμμάρια βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κύβους
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 λοβό βανίλιας, ξεσποριασμένο (οι σπόροι κρατημένοι χωριστά)
100 ml γάλα, ζεστό
1 αυγό, συν λίγο επιπλέον χτυπημένο αβγό για επάλειψη
χυμό από 1 λεμόνι
Για την επικάλυψη:
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
227 γραμμάρια πηχτή κρέμα
250 γραμμάρια φράουλες, κομμένες σε φέτες
μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 C και αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους μισούς σπόρους βανίλιας και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο μπλέντερ και μετά χτυπήστε τα καλά. Αδειάστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε το γάλα, το αυγό και τον χυμό λεμονιού μαζί, στη συνέχεια ρίξτε τα στο μπολ και ανακατέψτε τα μαζί με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα, μέχρι να έχετε μια ζύμη σφιχτή. Τέλος, ζυμώστε τα με τα χέρια σας, αν χρειάζεται.
ΒΗΜΑ 2
Αλευρώνετε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας, ρίχνετε τη ζύμη πάνω της και στη συνέχεια ζυμώνετε γρήγορα σε έναν λείο δίσκο. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, πατήστε τα σε πάχος 2 cm. Κόψτε 8 στρόγγυλα κομμάτια με κουπ πατ 7 εκ. Αλείψτε μόνο τις κορυφές με χτυπημένο αυγό, μεταφέρετέ τα στο αλευρωμένο ταψί και στη συνέχεια ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν και να ακούγονται κούφια όταν τα χτυπάτε στο κάτω μέρος. Αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα.
ΒΗΜΑ 3
Χτυπάμε τους υπόλοιπους σπόρους βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη μέσα στην πηχτή κρέμα. Θα γίνει πιο ρευστό στην αρχή, αλλά συνεχίστε να χτυπάτε και θα πήξει ξανά. Για να σερβίρετε, κόψτε το πάνω μέρος από κάθε μπισκότο για να δώσετε μια επίπεδη επιφάνεια και, στη συνέχεια, απλώστε με κουτάλι περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα. Συμπληρώστε με μια καλή κουταλιά από την κρέμα με τη βανίλια και τελειώστε με τις φράουλες.
Καλή όρεξη!