Μια κλασσική συνταγή της αγγλικής κουζίνας, για να κάνετε ένα υπέροχο, αφράτο και λαχταριστό παραδοσιακό αγγλικό κέικ victoria. Μια σπιτική συνταγή για ένα αγαπημένο αγγλικό επιδόρπιο, που παραδοσιακά αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα στο σερβίρισμα του τσαγιού. Ετοιμάστε το εύκολα και απολαύστε το με το τσάι ή με τον καφέ σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για το άλειμμα
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 μέτρια αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και επιπλέον για το πασπάλισμα
περίπου 6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
250 ml χτυπημένη διπλή κρέμα γάλακτος
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες κέικ 20 εκατοστών
Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάλτε 200 γραμμάρια μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο, 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε τα καλά να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Βήμα 3
Σπάμε και ρίχνουμε σιγά σιγά 4 μέτρια αβγά, ένα ένα, μετά ρίχνουμε 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες του κέικ, το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Τα παντεσπάνια που γίνονται, πρέπει να επανέρχονται πίσω όταν τα πιέζετε απαλά στη μέση.
Βήμα 5
Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά στη φόρμα, πριν τα απλώσετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 6
Απλώστε περίπου 6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο στο ένα παντεσπάνι και από πάνω 250 ml διπλή σαντιγί. Τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!