Απολαύστε με αυτή την αγγλική συνταγή ένα βρετανικό κλασικό πιάτο για brunch ή για γεύμα . Αυτή η εκδοχή του τοστ με τυρί και κρεμμύδι πηγαίνει σε άλλο επίπεδο με το stout, τη μουστάρδα και τη σάλτσα worcestershire. Η συνταγή απαιτεί λίγα υλικά και είναι γρήγορη και εύκολη στην εκτέλεση. Σερβίρετέ το με μια παγωμένη μπύρα ή ένα καλό κρασί για να ολοκληρωθεί το γευστικό ταξίδι σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κόκκινα κρεμμύδια
1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μεγάλη πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
50 ml μπύρα stout
1 κουταλάκι μουστάρδα
75 γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
1 μικρό κουταλάκι σάλτσας worcestershire
1 μικρό αυγό
2 φέτες ψωμί για τοστ
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ψιλοκόβουμε τα κόκκινα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Βγάζετε το καπάκι, μετά πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε καλά και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
ΒΗΜΑ 2
Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια χτυπήστε με το σύρμα την μπύρα και την μουστάρδα. Ρίχνουμε μέσα το τριμμένο τσένταρ και χτυπάμε μέχρι να λιώσει, στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα μικρό κουταλάκι σάλτσα worcestershire. Κατεβάστε από τη τη φωτιά και μετά χτυπήστε μέσα το αυγό. Μοιράστε τα κρεμμύδια σε δύο φρυγανιές, προσθέστε κουταλάκια από την τυρώδη σάλτσα και στη συνέχεια ψήστε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να βγαίνουν φουσκάλες στην επιφάνεια. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!