Κράμπλ αχλαδιού: Ετοιμάστε με αυτή την αγγλική συνταγή ένα apple crumble (άπλ κράπλ), που είναι ίσως το απόλυτο βρετανικό επιδόρπιο. Ξεκινήστε κάνοντας μια εύκολη και απλή πουτίγκα, προσθέστε μαλακά αχλάδια και με μια τραγανή επικάλυψη με πρόσθετα φουντούκια, θα έχετε κάνει ένα καταπληκτικό επιδόρπιο. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 ώριμα αχλάδια, καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα κατά μήκος
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την τραγανή επίστρωση:
250 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
75 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
50 γραμμάρια φουντούκια, ψιλοκομμένα
κρέμα, για να σερβίρετε
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Τοποθετούμε τα αχλάδια σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει καλά. Μην αφήσετε μεγάλα κενά ανάμεσα στα αχλάδια, γιατί θα χρειαστείτε πολύ υλικό για την επικάλυψή τους. Πασπαλίζουμε από πάνω τη ζάχαρη και περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Ανακατέψτε με τα χέρια σας για να καλύψετε καλά τα φρούτα.
Βήμα 2
Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και τρίψτε με το βούτυρο με τα δάχτυλά σας, μέχρι να πετύχετε μια υφή χοντροτριμμένης φρυγανιάς. Προσθέστε τη ζάχαρη και τα φουντούκια και στη συνέχεια σκορπίστε τα πάνω από τα αχλάδια. Προσπαθήστε να μην τα πιέσετε πολύ, έτσι ώστε να παραμένουν εύθρυπτα όταν ψηθούν. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα αχλάδια. Σερβίρουμε με κρέμα.
Καλή όρεξη!