Γαλλική Κουζίνα

Φρέσκα λαζάνια με πέστο

Φρέσκα λαζάνια με πέστο

Φρέσκα λαζάνια με πέστο: Αν θέλετε να ετοιμάσετε κλασικά φρέσκα λαζάνια, δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της γαλλικής κουζίνας. Ενα υπέροχο πιάτο ζυμαρικών και λαχανικών, πολύ εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία του, με καταπληκτική γεύση και υφή. Ιδανικό για μεγάλες οικογενειακές ή φιλικές συγκεντρώσεις. Θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1,2 λίτρα γάλα
100 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε φέτες
100 γραμμάρια αλεύρι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
500 γραμμάρια φύλλα σπανάκι
250 γραμμάρια φύλλα λαζάνια – κατά προτίμηση φρέσκα
3 κουταλιές της σούπας πέστο καλής ποιότητας
500 γραμμάρια ντοματίνια από τσαμπιά (δύο ή τρία τσαμπιά αφημένα ολόκληρα)
1 καλή χούφτα φύλλα βασιλικού (ή ένα πακέτο από σούπερ μάρκετ)
175 γραμμάρια φρέσκιας παρμεζάνας (ή χορτοφαγική εναλλακτική), χοντροτριμμένη
2 μπάλες (x 150 γραμμάρια) μοτσαρέλα, κατά προτίμηση βουβάλου, κομμένες σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αλεύρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξουν και να ομογενοποιηθούν. Σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Αφήστε να κρυώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για να σταματήσει να σχηματίζεται πέτσα.

Βήμα 2
Βάλτε το σπανάκι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ, περιχύστε το με μια κατσαρόλα με βραστό νερό και το αφήνετε για 30 δευτερόλεπτα. Στραγγίστε το σε ένα τρυπητό, κρυώστε το κάτω από την βρύση με κρύο νερό και πιέστε το καλά για να φύγει το περιττό υγρό.

Βήμα 3
Απλώνουμε μια ή δύο κουταλιές από τη σάλτσα στον πάτο ενός μεγάλου πυρίμαχου σκεύους (περίπου 30×20 εκ.) και στρώνουμε από πάνω το ένα τρίτο από τα λαζάνια. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι το ένα τρίτο της σάλτσας και την απλώνουμε. Ρίξτε μια κουταλιά πέστο μέσα στη σάλτσα και σκορπίστε το μισό σπανάκι με το ένα τρίτο των ντοματών, μερικά φύλλα βασιλικού και το ένα τρίτο των τυριών. Αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε άλλο ένα τρίτο από τα λαζάνια με το ένα τρίτο της σάλτσας, μια κουταλιά πέστο, το υπόλοιπο σπανάκι, το ένα τρίτο από τις ντομάτες και τα τυριά και λίγο βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4
Ολοκληρώστε με μια στρώση λαζάνια, το τελευταίο μέρος της σάλτσας, το πέστο, τα τυριά και τις ντομάτες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στο τσαμπί. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με τα τελευταία από τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!