Μια συνταγή της γαλλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε λαχταριστά κρουασάν γεμιστά με μπέικον και μπανάνα. Μπορείτε πολύ απλά και γρήγορα, με αυτή την εύκολη συνταγή, να μετατρέψετε ένα απλό κρουασάν που αγοράσατε σε κατάστημα, σε ένα ωραίο brunch ή μεσημεριανό, προσθέτοντας μπανάνα, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κρουασάν
8 φέτες καπνιστό μπέικον
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
4 αυγά
100 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
ζάχαρη άχνη
σιρόπι από σφένδαμο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανοίγουμε τα κρουασάν. Γεμίστε το καθένα με μερικές φέτες καπνιστό μπέικον και λίγη μπανάνα σε φέτες. Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου. Βουτήξτε τα κρουασάν στο μείγμα, πιέζοντάς τα κάτω από το υγρό μέχρι να το απορροφήσουν όλο.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίστε τα γεμιστά κρουασάν για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, πιέζοντας προς τα κάτω με μια σπάτουλα για να βεβαιωθείτε ότι όλη η επιφάνεια ακουμπάει στο τηγάνι. Όταν ψηθούν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου.
Καλή όρεξη!