Γαλλική Κουζίνα

Γαλλικό μπριός γεμιστό με μπανάνα και σιρόπι σφενδάμου

Γαλλικό μπριός γεμιστό με μπανάνα και σιρόπι σφενδάμου

Μια εξαιρετική συνταγή της γαλλικής κουζίνας για να κάνετε μπριός γεμιστό με μπανάνα και σιρόπι σφενδάμου. Το μπριός είναι ένα γαλλικό βουτυρένιο φουσκωτό ψωμάκι, του οποίου η υψηλή περιεκτικότητα σε αυγά και βούτυρο του δίνει μια πλούσια και τρυφερή ψίχα. Μια καταπληκτική επιλογή για ένα υπέροχο πρωινό ή brunch. Απλά απολαυστικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου, συν επιπλέον για σερβίρισμα
2 αυγά
50 ml γάλα
50 ml κρέμα γάλακτος
μια σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 μεγάλο ψωμάκι μπριός, κομμένο σε φέτες 10 x 5 εκατοστών
100 γραμμάρια βούτυρο
γιαούρτι βανίλια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μπανάνες, τις πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι σφενδάμου και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα φαρδύ, ρηχό μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε καλά για να ενωθούν.

Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 C. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, ανοίξτε κάθε φέτα μπριός από την κορυφή για να σχηματίσετε μια τσέπη, αφήνοντας περιθώριο τουλάχιστον 1 εκατοστό από τις άκρες. Γεμίζουμε τις τσέπες με το μείγμα μπανάνας. Μουλιάζουμε το γεμιστό μπριός στο μείγμα των αυγών για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.

Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο. Όταν τσιγαριστεί, τοποθετήστε το μπριός στο τηγάνι και τηγανίστε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε αυτό σε παρτίδες. Μεταφέρετέ το στο φούρνο να ζεσταθεί για 5 λεπτά. Σερβίρουμε περιχυμένο με επιπλέον σιρόπι σφενδάμου και μια κουταλιά γιαούρτι βανίλια.

Καλή όρεξη!