Μια άλλη άποψη που μας δίνει αυτή η γαλλική συνταγή για ένα γρήγορο και χορταστικό τοστ με αυγόφετες και μπέικον.Το γλυκό ψωμί με αυγό και το αλμυρό μπέικον συνεργάζονται και συνδυάζονται τέλεια σε αυτό το απολαυστικό τοστ με μπέικον. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και περιχύστε με το αγαπημένο σας σιρόπι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 αυγά
180 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
4 φέτες άσπρο ψωμί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 φέτες μπέικον, ψητό στη σχάρα
ζάχαρη άχνη και σιρόπι επιλογής (δοκιμάστε το σιρόπι χουρμά), για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και το γάλα με τη ζάχαρη. Μουλιάζουμε τις φέτες του άσπρου ψωμιού στο μείγμα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε δύο φέτες από το μουλιασμένο ψωμί σε χαμηλή-μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάλτε τις από το τηγάνι και στρώστε 2 φέτες μπέικον ανάμεσά τους. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μουλιασμένο ψωμί για να φτιάξετε ακόμη ένα τόστ.
Βήμα 3
Σερβίρουμε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη και λίγο σιρόπι.
Καλή όρεξη!