Μια γαλλική συνταγή για να τοστ με τυρί, ζαμπόν και ψητά ντοματίνια. Είναι στην πραγματικότητα μια παραλλαγή του κλασικού croque-monsieur (ψητό σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί) που σερβίρεται συχνά στα γαλλικά μπιστρό. Ετοιμάστε αυτά τα υπέροχα τοστ, που είναι ιδανικά για μεγάλες οικογενειακές ή φιλικές συγκεντρώσεις και απολαύστε τα!
Επισκέψου τον απόλυτο οδηγό και μάθε πως να γίνω βίγκαν σήμερα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
5 αυγά
4 κουταλιές της σούπας γάλα
140 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 μεγάλη μπαγκέτα, κομμένη σε χοντρές φέτες
250 γραμμάρια ντοματίνια
ελαιόλαδο, για το ταψί
250 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες – περίπου 25 φέτες
νεροκάρδαμο, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το τυρί και το σχοινόπρασο. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτήξτε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα των αυγών και μετά τοποθετήστε τις στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, και μετά διατηρήστε τις ζεστές σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία.
Βήμα 2
Τοποθετούμε τα ντοματίνια σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήστε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να κάνουν φουσκάλες. Σε μια μεγάλη πιατέλα, μαζέψτε τις τηγανισμένες φέτες του ψωμιού, τα ψητά ντοματίνια, τις φέτες ζαμπόν και λίγο νεροκάρδαμο και αφήστε τους όλους να βουτήξουν μέσα.
Σημείωση του Σεφ: Το νεροκάρδαμο, που χρησιμοποιείται σε αυτή την συνταγή, είναι ένα φυτό της οικογένειας των λαχανών Brassicaceae, με βαθυπράσινα φύλλα και τραγανούς μίσχους, με πικάντικη, ελαφρώς πικρή, πιπεράτη γεύση και είναι εξαιρετικά θρεπτικό, περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου, βιταμινών Α, C και Ε.
Καλή όρεξη!