Γαλλικό τοστ μπριός: Μια συνταγή της γαλλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα λαχταριστό πρωινό ή brunch για το Σαββατοκύριακο. Αυτό το απολαυστικό πιάτο συνδυάζει τέλεια αλμυρό μπέικον με γλυκό μπριός, εμποτισμένο με σιρόπι σφενδάμου και φέτες μπανάνας. Ενα πραγματικά ξεχωριστό πρωινό, που θα σας εντυπωσιάσει. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού πάστα σπόρων βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
4 χοντρές φέτες ή 8 λεπτές φέτες από φρέσκα ψωμάκια μπριός
25 γραμμάρια βούτυρο, για το τηγάνισμα
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
12 φέτες μπέικον
2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε δυνατά τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη πάστα βανίλιας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά. Ρίξτε το μείγμα της κρέμας σε ένα ρηχό σκεύος με χώρο για να απλώσετε τα μπριός.
Βήμα 2
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ζεστάνετε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και βάλτε μέσα ένα ταψί. Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις φέτες μπριός στο μείγμα της κρέμας για 1 λεπτό, στη συνέχεια γυρίστε κάθε φέτα και πιέστε απαλά παντού, αφήνοντάς τες να απορροφήσουν το υγρό για άλλο 1 λεπτό περίπου μέχρι να μουλιάσουν πλήρως.
Βήμα 4
Βγάλτε τις φέτες μπριός από το μείγμα και τοποθετήστε τις στο ζεστό ταψί ή τηγάνι (μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε σε παρτίδες). Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι το εσωτερικό τους να είναι τρυφερό και υγρό (αλλά όχι νερουλό). Για να το ελέγξετε αυτό, κάντε μια μικρή τομή στη μέση με ένα μαχαίρι – το εσωτερικό θα πρέπει να μοιάζει με μαγειρεμένο ψωμί. Διατηρήστε τις ζεστές στο φούρνο όσο μαγειρεύετε τις υπόλοιπες φέτες.
Βήμα 5
Στο μεταξύ τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Σερβίρετε το γαλλικό τοστ με μπέικον, μπανάνες και λίγο σιρόπι σφενδάμου.
Καλή όρεξη!