Γερμανικά μπισκότα lebkuchen: Δείτε αυτή την συνταγή της γερμανικής κουζίνας για να κάνετε αυτά τα απολαυστικά μπισκότα. Είναι παρόμοια με τα τζίντζερμπρεντ, (ψημένα προϊόντα, συνήθως αρωματισμένα με τζίντζερ, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο και κανέλα και σιροπιασμένα με μέλι, ζάχαρη ή μελάσα). Είναι πολύ εύκολο να γίνουν και αποτελούν μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη απόλαυση. Αξίζει να τα δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
250 γραμμάρια αλεύρι
85 γραμμάρια αλεσμένο αμύγδαλο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
200 ml διαυγές μέλι
Ψιλοτριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι,
85 γραμμάρια βούτυρο
Από 1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο, τριμμένο μοσχοκάρυδο και μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο:
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αβγού
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε τα ξηρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε το μέλι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και μετά τα ρίχνουμε στο μείγμα του αλευριού μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν και να γίνουν μια ζύμη αρκετά συμπαγής. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, πλάστε περίπου 30 μπάλες, πλάτους 3 εκατοστών και στη συνέχεια ισιώστε την καθεμία ελαφρώς σε ένα δίσκο. Μοιράστε τα μπισκότα σε δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας χώρο για να φουσκώσουν. Ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
Βήμα 3
Για να γλασάρετε τα μπισκότα, ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη άχνη, το ασπράδι αυγού και 1-2 κουταλιές της σούπας νερό για να σχηματιστεί ένα λείο, ρευστό γλάσο. Βουτήξτε το πάνω μέρος κάθε μπισκότου στο γλάσο και απλώστε το με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού. Αφήστε τα να στεγνώσουν σε ζεστό δωμάτιο. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!