Γερμανική μηλόπιτα: Μια γερμανική συνταγή για παραδοσιακή σπιτική μηλόπιτα. Ενα από τα πιο γνωστά επιδόρπια της γερμανικής-και όχι μόνο-κουζίνας. Ενα γλυκό που γίνεται εύκολα και διασκεδαστικά, με πολύ πλούσια βουτυρώδη υφή και απίθανη γεύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ποικιλία μήλου προτιμάτε. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
5 μεγάλοι κρόκοι αυγών
2 μέτρια μήλα, καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1-1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα ταρτάρ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι γάλα 2%.
Αχνη ζάχαρη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Αφήστε τους κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Ξεκινώντας 1 εκατοστό από το 1 άκρο, κόψτε τα μήλα κατά μήκος στα μισά σε φέτες μισού εκατοστού, αφήνοντάς τες κολλημένες στο επάνω μέρος, ώστε να ξεφλουδίζουν ελαφρώς. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 5-7 λεπτά. Προσθέστε τους κρόκους αυγών, 1 τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε δύο φορές το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, την κρέμα ταρτάρ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα χτυπάμε σταδιακά να γίνουν ένα μείγμα κρέμας. Προσθέστε το γάλα και ανακατεύουμε καλά (το κουρκούτι θα είναι πηχτό).
Βήμα 3
Απλώστε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα σε μια φόρμα ή ένα ταψί στρωμένο με φύλλο αλουμινόχαρτου. Πιέστε απαλά τα μήλα, με τη στρογγυλή πλευρά προς τα πάνω, να βυθιστούν στην ζύμη. Ψήστε μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο με υγρή ψίχα, για 45-55 λεπτά. Ψύξτε σε μια σχάρα για 10 λεπτά. Ξεκολλήστε τις πλευρές από τη φόρμα ή το ταψί με ένα μαχαίρι. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο. Ψύξτε 1 ώρα ακόμη. Βγάλτε τη μηλόπιτα από το ταψί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη!