Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικό γεμιστό ψωμί με τυρί και μπέικον

Γερμανικό γεμιστό ψωμί με τυρί και μπέικον

Δείτε αυτή την κλασική συνταγή της γερμανικής κουζίνας για ένα πρωτότυπο και νόστιμο γεμιστό ψωμί με τυρί και μπέικον. Το τυρί και το μπέικον συνδυάζονται τέλεια με το αλεύρι, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και δημιουργούν μια απολαυστική και λαχταριστή λιχουδιά. Ιδανικό για να συνοδεύσει το δείπνο σας ή ακόμη και για μπάρμπεκιου. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 στρόγγυλο ψωμί σταρένιο (500 γραμμάρια)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια μπέικον, κομμένο σε κύβους
8 αυγά
½ φλιτζάνι (125 ml) κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι (75 γραμμάρια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ½ φλιτζάνι (135 γραμμάρια) τυρί τσένταρ
Αλάτι και πιπέρι
Πράσινη σαλάτα, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C/170°C (με αέρα) και στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος
Βήμα 2
Στρώνουμε δύο φύλλα αλουμινόχαρτου να σχηματιστεί ένας σταυρός και τοποθετούμε το σταρένιο ψωμί στο κέντρο. Διπλώστε τις πλευρές του αλουμινόχαρτου για να περικλείσετε τη βάση του ψωμιού. Το τοποθετούμε στο ταψί
Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε έναν κύκλο 15 εκ. από την κορυφή της φραντζόλας. Αφαιρέστε τη μαλακή ψίχα από το κέντρο, αφήνοντας ένα κέλυφος πάχους μισού εκατοστού
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μπέικον. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κρεμμύδι και να ροδίσει το μπέικον. Αφήστε το να κρυώσει λίγο
Βήμα 5
Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τον μαϊντανό και 1 φλιτζάνι τυρί. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε το κρυωμένο μείγμα μπέικον και κρεμμυδιού και ανακατέψτε. Τα αδειάζουμε όλα στο κούφιο ψωμί και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί
Βήμα 6
Ψήστε 50-55 λεπτά μέχρι να βγει καθαρή η άκρη ενός μικρού μαχαιριού που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο. (Αν ροδίσει πολύ, σκεπάζουμε το ψωμί χαλαρά με αλουμινόχαρτο). Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες. Σερβίρετέ το ζεστό με πράσινη σαλάτα

Συμβουλές:
Η μαλακή ψίχα ψωμιού που αφαιρέσατε μπορεί να στεγνώσει στο φούρνο και να υποστεί επεξεργασία για να φτιάξετε αποξηραμένη τριμμένη φρυγανιά. Εναλλακτικά, καταψύξτε τη φρέσκια ψίχα και χρησιμοποιήστε τη σε γέμιση για κεφτεδάκια.

Καλή όρεξη!