Ιαπωνικά αβγά φουρικάκε: Για να προσφέρετε μια πιο ενδιαφέρουσα πινελιά στα αυγά που σερβίρετε στο γιορτινό σας τραπέζι, δοκιμάστε να προσθέσετε furikake, ένα ιαπωνικό μείγμα μπαχαρικών. Σε αυτό το εύκολο καναπεδάκι της ιαπωνικής κουζίνας, συνδυάζουμε το φουρικάκε με μια νότα από γουασάμπι και τζίντζερ. Αυτό το μείγμα μπαχαρικών συνήθως πασπαλίζεται πάνω σε ρύζι και προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο να αναδείξετε τα αυγά σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 μεγάλα αυγά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας καυτερή πάστα wasabi
½ κουταλάκι σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας τουρσί τζίντζερ για σούσι, σε λεπτές φέτες, συν 1 κουταλάκι του γλυκού από το βάζο
3 κουταλιές της σούπας φουρικάκε (διατίθεται στο διαδίκτυο), συν μια πρέζα ακόμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να σιγοβράσει και, στη συνέχεια, βάλτε μέσα απαλά τα αυγά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και μετά μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μακριές, λεπτές λωρίδες και προσθέστε τα στο παγωμένο νερό με τα αυγά. Θα κάνουν σπιράλ και θα κουλουριαστούν στο κρύο.
ΒΗΜΑ 2
Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού, ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γουασάμπι, το σησαμέλαιο, την άλμη από το τζίντζερ και λίγο αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για πιο λεία υφή, ανακατέψτε χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ με ραβδί μέχρι να πάρετε ένα μείγμα που μπορεί να σωληνωθεί.
ΒΗΜΑ 3
Βάλτε το φουρικάκε σε ένα μικρό πιάτο και βυθίστε μέσα τα μισά αυγά, με τη στρογγυλεμένη πλευρά προς τα κάτω, στο καρύκευμα, ώστε να κολλήσει λίγο στο ασπράδι του αυγού. Ρίξτε το μείγμα του κρόκου του αυγού στη μέση και στη συνέχεια το τουρσί τζίντζερ. Στεγνώστε το φρέσκο κρεμμυδάκι με χαρτί κουζίνας και μετά χρησιμοποιήστε το για να διακοσμήσετε τα αυγά μαζί με μια πρέζα ακόμα φουρικάκε.
Καλή όρεξη!