Ινδική ομελέτα akoori: Αυτή η παραδοσιακή συνταγή της ινδικής κουζίνας μας δίνει έναν εύκολο τρόπο για να ετοιμάσουμε μια ξεχωριστή ομελέτα, γεμάτη με γεύσεις και αρώματα της Ινδίας. Ενα υπέροχο, ελαφρά πικάντικο πιάτο, ιδανικό για πρωινό ή brunch, συνδυάζεται τέλεια σεβιρισμένο με ινδικά άζυμα ψωμάκια (πίτες) τσαπάτι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινο ή κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
¼ κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 καλή πρέζα κουρκουμά
2 μεγάλες ντομάτες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
7 αυγά
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, χοντροκομμένο
4 τσαπάτι, ελαφρώς ψημένα, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Βάζουμε μέσα και τηγανίζουμε απαλά το κρεμμύδι, το τσίλι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι – περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας γύρω από το τηγάνι μέχρι να αρωματιστούν.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τις ντομάτες, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ρίχνουμε μέσα τα αυγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε σιγά σιγά τα αυγά καθώς ψήνονται και τα αποσύρουμε από τη φωτιά όσο είναι ακόμα λίγο ρευστά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και έξω από τη φωτιά για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να δέσουν τα αυγά.
Βήμα 3
Πασπαλίστε με τον κόλιανδρο και σερβίρετε με τσαπάτι για ένα νόστιμο πρωινό ή brunch.
Καλή όρεξη!