Μια ινδική συνταγή για κοτόπουλο keto στην χύτρα. Ενα πιάτο που είναι συμβατό με την κετογονική δίαιτα (με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, επαρκή πρωτεΐνη και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, που αναγκάζει το σώμα να καίει λίπη παρά υδατάνθρακες). Μερικά λαχανικά (μανιτάρια, πιπεριές, μπρόκολο, μπιζέλια ζάχαρης -χρησιμοποιήστε με φειδώ- κ.λπ.) μπορούν να προστεθούν, απλά λάβετε υπόψη τον αριθμό των υδατανθράκων. Αν θέλετε, μπορείτε να το σερβίρετε με ψιλοκομμένο ωμό κουνουπίδι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας γκι (βούτυρο κλαριφιέ)
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πάστα κόκκινου κάρυ
2 φιλέτα κοτόπουλου (150 γραμμάρια), κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
⅓ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού κίτρινη σκόνη κάρυ
½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
1 πρέζα γλυκαντικό στέβια ερυθριτόλης
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ενεργοποιήστε μια χύτρα ταχύτητας πολλαπλών λειτουργιών και επιλέξτε λειτουργία Saute. Αφήνουμε την κατσαρόλα να ζεσταθεί και μετά προσθέτουμε το βούτυρο γκι, τον πελτέ ντομάτας και τον πολτό κάρυ. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει η πάστα, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 3 έως 5 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Διακόπτουμε την λειτουργία Saute.
Βήμα 2
Κλείστε και κλειδώστε το καπάκι. Επιλέξτε υψηλή πίεση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη για 7 λεπτά. Αφήστε 10 έως 15 λεπτά για να αυξηθεί η πίεση.
Βήμα 3
Εκτονώστε προσεκτικά την πίεση χρησιμοποιώντας τη μέθοδο γρήγορης αποδέσμευσης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, περίπου για 5 λεπτά. Ξεκλειδώστε και αφαιρέστε το καπάκι. Προσθέστε την σκόνη κάρυ, το garam masala, τον κουρκουμά και το γλυκαντικό (στέβια).
Καλή όρεξη!