Ιρλανδική πουτίγκα σοκολάτας: Δημιουργήστε, χρησιμοποιώντας αυτή την πολύ ωραία συνταγή της ιρλανδικής κουζίνας, ένα υπέροχο και λαχταριστό επιδόρπιο. Σπάστε στην επιφάνεια την σπογγώδη επικάλυψη σοκολάτας για να αποκαλύψετε μια λακκούβα σάλτσας λιωμένης σοκολάτας σε αυτό το εξαιρετικά απλό επιδόρπιο με ιρλανδικό λικέρ κρέμας. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
140 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 μεγάλα αυγά
200 ml λικέρ ιρλανδικής κρέμας, συν επιπλέον για σερβίρισμα (προαιρετικά)
50 ml γάλα
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε χοντρούς κύβους
ζάχαρη άχνη, για ξεσκόνισμα (προαιρετικά)
κρέμα γάλακτος, για σερβίρισμα
Για τη σάλτσα:
200 γραμμάρια ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη μοσκοβάδο
25 γραμμάρια κακάο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Λαδώνουμε ένα ταψί 2 λίτρων και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Ανάβουμε το βραστήρα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά, το βούτυρο, το λικέρ και το γάλα, μετά τα ρίχνουμε πάνω στα στεγνά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια ζύμη πουτίγκας. Προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και βάλτε τα όλα στο ταψί.
Βήμα 2
Για να φτιάξετε τη σάλτσα λιωμένης σοκολάτας, ανακατέψτε 300 ml βραστό νερό από το βραστήρα με τη ζάχαρη και το κακάο και στη συνέχεια περιχύστε τη ζύμη για πουτίγκα – μην ανησυχείτε, θα σας φανεί πολύ περίεργο σε αυτό το στάδιο! Ψήστε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να φαίνεται σφιχτή, φουσκωμένη και τραγανή. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε. Σερβίρετε αμέσως – καθώς ρίχνετε κουταλιές σε μπολ σερβιρίσματος, θα βρείτε μια υπέροχη λιωμένη σοκολάτα από κάτω. Σερβίρετε με κρέμα γάλακτος και έξτρα λικέρ, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!