Αυτή η συνταγή της ιταλικής κουζίνας σας δείχνει πώς να κάνετε εύκολα παραδοσιακά ιταλικά λαζάνια στον φούρνο. Ενα τέλειο πιάτο, που συνδυάζει καταπληκτικά την σάλτσα μπολονέζ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα μπολονέζ που τυχόν σας είχε περισσέψει), το τυρί ρικότα και την μοτσαρέλα. Γίνεται τόσο νόστιμο και εντυπωσιακό που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
90 γραμμάρια (⅓ φλιτζάνι) πασάτα ντομάτας (ντοματοπελτέ)
500 γραμμάρια ιταλικό τυρί ρικότα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 αυγό
Αλάτι & πιπέρι
6 φύλλα φρέσκα λαζάνια
3 φλιτζάνια σάλτσα μπολονέζ, ζεσταμένη
180 γραμμάρια μοτσαρέλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C / 180°C (στον αέρα). Στρώνουμε ένα ταψί φούρνου με αλουμινόχαρτο. Ρίχνετε με κουτάλι την πασάτα ντομάτας σε ένα τηγάνι
Βήμα 2
Χτυπάμε τη ρικότα, την κρέμα γάλακτος και το αυγό σε μια κανάτα. Αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας
Βήμα 3
Τοποθετούμε την πασάτα ντομάτας σε ένα τηγάνι, που έχουμε καλύψει τη βάση του με λαζάνια, κόβοντας κάποια αν χρειάζεται, για να καλύψουμε τη βάση του ταψιού. Περιχύνετε με κουτάλι ¾ φλιτζάνι από τη σάλτσα μπολονέζ και, στη συνέχεια, προσθέτετε περίπου 3 κουταλιές της σούπας του μείγματος του τυριού ρικότα με την κρέμα γάλακτος και το αυγό. Πασπαλίζουμε με ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε με άλλες 2 στρώσεις υλικά, τελειώνοντας με φύλλα λαζάνια. Αλείφουμε ομοιόμορφα την κορυφή με το υπόλοιπο μείγμα ρικότα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη μοτσαρέλα
Βήμα 4
Ψήνετε στο έτοιμο ταψί του φούρνου για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει (καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο αν ροδίσει πολύ). Αφαιρέστε το από το φούρνο. Αφήστε το να για περίπου 10 λεπτά, πριν το σερβίρετε, καθώς αυτό βοηθάει στο να κόψετε τα λαζάνια πιο εύκολα σε μερίδες
Καλή όρεξη!