Κανελόνια με σπανάκι και τρία τυριά: Μια καταπληκτική συνταγή της ιταλικής κουζίνας για μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για το γεύμα σας. Το σπανάκι και η ντομάτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ το τυρί προσθέτει μια ιδιαίτερη πινελιά στη γεύση. Μπορείτε να προετοιμάσετε αυτό το υπέροχο πιάτο εκ των προτέρων και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μια εύκολη και άμεση επιλογή για ένα γρήγορο και απολαυστικό γεύμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 πρέζα ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 συσκευασίες ( x 400 g) ψιλοκομμένη ντομάτα
Για τη γέμιση:
500 γρ σπανάκι, πλυμένο
300g μαλακό κατσικίσιο τυρί, χωρίς πέτσα
100 γρ παρμεζάνα (ή χορτοφαγική εναλλακτική), ψιλοτριμμένη
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
200g κανελόνια
1 μπάλα μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα ρηχό τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε το σκόρδο για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το ξύδι και τη ρίγανη. Σιγοβράζουμε για λίγο, ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και να γίνουν μια πηχτή σάλτσα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και μετά ρίχνουμε πάνω από ένα μπρίκι με ζεστό νερό να μαραθεί (ίσως χρειαστεί να το κάνετε δύο φορές). Περιχύνουμε με κρύο νερό να κρυώσει. Στύψτε το σπανάκι, στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μια καθαρή πετσέτα και στύψτε το νερό πολύ καλά.
ΒΗΜΑ 3
Ρίξτε το σπανάκι σε ένα μπλέντερ και ψιλοκόψτε το. Στη συνέχεια, θρυμματίστε το κατσικίσιο τυρί και τη μισή παρμεζάνα και ρίξτε τα μέσα στο σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και μετά τα χτυπάτε μέχρι να ψιλοκοπούν όλα. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα σωλήνωσης ή μια πλαστική σακούλα τροφίμων με κομμένη τη γωνία, περάστε το μείγμα στα κανελόνια και κατόπιν τοποθετήστε τα, το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω τη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Τα κανελόνια μπορούν τώρα να καταψυχθούν για έως και 1 μήνα – ξεπαγώστε τα εντελώς πριν τα μαγειρέψετε. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν και να ροδίσουν, στη συνέχεια τα βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!