Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Κάρυ jackfruit

Κάρυ jackfruit

Δείτε αυτή την πρωτότυπη ινδική συνταγή για κάρυ jackfruit, ένα υπέροχο vegan πιάτο. Το jackfruit, γνωστό ως το κρέας του χορτοφάγου, είναι ένα είδος δέντρου της οικογένειας των σύκων, της μουριάς και των αρτόκαρπων, με πλούσια γεύση και γεμάτο από θρεπτικά συστατικά. Το αξιοπερίεργο με το Jackfruit είναι ότι ωμό θυμίζει σε γεύση κάτι ανάμεσα σε αχλάδι και ανανά, ενώ όταν μαγειρεύεται αποκτά μια άλλη γεύση, που μοιάζει με αυτή του χοιρινού κρέατος! Το πιάτο ταιριάζει πολύ με ρύζι μπασμάτι ή ρότι στον ατμό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας σπόρους κύμινου
4 πράσινες πιπεριές τσίλι, κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κουρκουμά
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη σκόνη τσίλι
2 κουτιά (600 γραμμάρια) jackfruit, κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τους σπόρους κύμινου μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Ρίξτε τις πράσινες πιπεριές τσίλι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το κρεμμύδι να ροδίσει, για 5 με 10 λεπτά.

Βήμα 2
Βάλτε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο και την κόκκινη σκόνη τσίλι στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου για 15 λεπτά.

Βήμα 3
Μεταφέρετε το μείγμα κρεμμυδιού και ντομάτας σε έναν μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.

Βήμα 4
Ρίξτε ξανά την πάστα στην κατσαρόλα. Προσθέστε το jackfruit και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το garam masala και το αλάτι. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κόλιαντρο.

Σημείωση του Μάγειρα:
Εάν χρησιμοποιείτε ωμό jackfruit, μαγειρέψτε για 20 έως 30 λεπτά.

Καλή όρεξη!