Μια συνταγή της αγγλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα γνήσιο βρετανικό κέικ βουτύρου με θρυμματισμένα μπισκότα. Χρησιμοποιήστε θρυμματισμένα μπισκότα στο κάτω μέρος της φόρμας για να φτιάξετε αυτό το βουτυρένιο κέικ. Είναι γλασαρισμένο με μια γλυκιά γκανάς και ολοκληρώνεται με μερικά αγαπημένα βρετανικά μπισκότα. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για τη φόρμα
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
1 πορτοκάλι, ξύσμα
4 αυγά
250 γραμμάρια αλεύρι απλό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας
300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
150 ml κρέμα γάλακτος
Για τα σπασμένα μπισκότα
30 γραμμάρια μπισκότα δαχτυλίδια
30 γραμμάρια μπισκότα σάντουιτς σοκολάτας
30 γραμμάρια μπισκότα σάντουιτς κρέμας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε μια φόρμα 30 x 20 εκ. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάμε με ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Βήμα 2
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μετά από κάθε αυγό, φροντίστε να χτυπάτε γρήγορα για να αποφύγετε τυχόν σχίσιμο. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε για 2 λεπτά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Ρίξτε απαλά το γάλα. Ρίχνετε με κουτάλι το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήνετε στο μεσαίο ράφι για 25-30 λεπτά μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στη μέση. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά το μεταφέρουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη γκανάζ. Βάλτε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα σε ένα μεγάλο αντιθερμικό μπολ. Βράζουμε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα και την ρίχνουμε αμέσως πάνω από τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να λιώσει. Χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα γκανάς. Αφήστε το στην άκρη – θα πήξει καθώς κρυώνει.
Βήμα 4
Απλώστε τη γκανάς πάνω από το κρύο παντεσπάνι σε ομοιόμορφη στρώση χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα. Σπάστε τα μπισκότα χονδρικά και μετά σκορπίστε τα ομοιόμορφα πάνω από το κέικ. Κόβουμε σε 12 τετράγωνα. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!