Η ρωσική συνταγή για τον κλασικό μοσχαρίσιο στρογκάνοφ είναι ένα πιάτο που αποτελεί αυθεντική γεύση και σύμβολο της ρωσικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του μοσχαρίσιου κρέατος με την απαλή και κρεμώδη σάλτσα, που δημιουργεί ένα πλούσιο και ικανοποιητικό γευστικό προφίλ. Το μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεύεται με προσοχή, ώστε να διατηρήσει την υφή του και να γίνει απίστευτα ζουμερό. Η σάλτσα, που βασίζεται σε κρέμα γάλακτος και άλλα αρωματικά υλικά, προσδίδει μια κρεμώδη και πλούσια γεύση στο πιάτο. Αυτή η συνταγή είναι αγαπημένη στη ρωσική κουζίνα και συχνά σερβίρεται σε ειδικές περιστάσεις και γιορτές. Η παραδοσιακή της γεύση και η απολαυστική σάλτσα κάνουν το κλασικό μοσχαρίσιο στρογκάνοφ ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς γευστικά επισκέπτες.
Υλικά συνταγής
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Φρέσκοι θυμάρι και μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τα κομμένα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τα υγρά τους.
Προσθέστε τη μουστάρδα και την κετσαπ στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν τα υλικά με το μείγμα.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και αφήστε το στρογκάνοφ να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, ώσπου η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και τα αρώματα να ενσωματωθούν.
Προσθέστε τη ζάχαρη και αλατοπίπερο κατά βούληση για να ισορροπήσετε τη γεύση του στρογκάνοφ.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το στρογκάνοφ να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε το μοσχαρίσιο στρογκάνοφ με φρέσκα θυμάρι, μαϊντανό ή ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Καλή όρεξη!