Δείτε αυτή την γνήσια συνταγή της ιταλικής κουζίνας και ετοιμάστε ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο με κοτόπουλο με δεντρολίβανο και σάλτσα ντομάτας. Ενα εξαιρετικό πιάτο, νόστιμο και χορταστικό, γεμάτο ιταλικές γεύσεις και χαρακτήρα, ιδανικό για ένα φιλικό δείπνο με την παρέα σας. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
1 κλωναράκι δενδρολίβανο, με τα φύλλα ψιλοκομμένα
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
2 φιλέτα γαύρου (αντζούγιες), ψιλοκομμένα
400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
75 ml κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μετά τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο παντού. Προσθέτουμε το μισό ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, ανακατεύουμε να επικαλυφθεί και μετά το αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
ΒΗΜΑ 2
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και στη συνέχεια μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο, τις αντζούγιες και το υπόλοιπο δεντρολίβανο και στη συνέχεια τηγανίστε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να μυρίσουν. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και την κάπαρη με το κρασί ή -αν δεν χρησιμοποιήσετε κρασί – 75 ml νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση και μετά ξαναβάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι. Σκεπάστε και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με μια τραγανή πράσινη σαλάτα και ψωμί με κρούστα.
Καλή όρεξη!